Bu Politikanın amacı, Diamo Kozmetik’in insan hakları konusundaki yaklaşım ve standartlarını yansıtan bir rehber oluşturmak ve bu yolla Diamo Kozmetik’in insan haklarına verdiği önemi vurgulamaktır.
Diamo Kozmetik, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne ve Uluslararası Çalışma Örgütü Temel Sözleşmeleri ’ne, ve bu temeller üzerine kurulu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Birleşmiş Milletler İş Dünyası ve İnsan Haklarına Dair Rehber İlkeleri’ne uygun olarak faaliyet göstermeyi ve tüm faaliyetlerinde evrensel insan haklarına saygı göstermeyi; ulusal ve uluslararası beyanname, ilke sözleşme ve prensipleri benimseyerek çalışanlarının tüm haklarını gözetmeyi taahhüt etmektedir.
Diamo Kozmetik, ekonomik, çevresel ve sosyal verimlilik ile sürdürebilirlik odaklı yaklaşımıyla ilerlediği faaliyetlerinde, çalışanları ve iş ilişkisinde olduğu tüm paydaşları için insan haklarına saygılı bir anlayışı benimsemekte ve toplum genelinde temel insan haklarının gözetilmesini hedeflemektedir.
Bu kapsam şirketimiz ulusal ve uluslararası yasa ve yönetmeliklere uyum sağlayacağını taahhüt etmektedir.
Faaliyetlerimiz boyunca aşağıdaki temel insan haklarına saygı göstermeyi amaçlayan programları uygulamak ve tatbik etmek için çalışır ve değer zincirimizdeki diğer kişilerin de bu kriterleri desteklemesini bekler, onları benzer politikalar benimsemeye teşvik ederiz ve bunu yapan yükleniciler ve tedarikçilerle ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek için çalışacağız.
TANIMLAR
ILO: Uluslararası Çalışma Örgütü’nü ifade eder.
ILO Çalışma Yaşamında Temel İlkeler ve Haklar Bildirgesi: İlgili sözleşmeleri onaylamamış olsalar bile, tüm üye ülkelerin iyi niyet çerçevesinde aşağıdaki dört ilkeye saygı duymak, bunları geliştirmek ve desteklemek ile yükümlü olduklarını açıklayan ILO Bildirgesini ifade eder:
- Sendika kurma özgürlüğü ve toplu sözleşme hakkının etkin bir şekilde tanınması,
- Her türlü zorla veya zorunlu çalıştırmanın ortadan kaldırılması,
- Çocuk işçiliğinin engellenmesi,
- İstihdam süresince ayrımcılığın ortadan kaldırılması.
İnsan Hakları: Cinsiyet, ırk, renk, din, dil, yaş, milliyet, düşünce farklılığı ve malvarlığı farkı gözetmeksizin tüm insanlara özgü hakları ifade etmekte olup eşit, özgür ve onurlu bir yaşam hakkını içermektedir.
İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi: İnsan hakları tarihinde dönüm noktası niteliğinde bir belgedir. Dünyanın tüm bölgelerinden farklı hukuki ve kültürel geçmişe sahip temsilciler tarafından hazırlanan bu Bildirge, 10 Aralık 1948'de Paris'te BM Genel Kurulu tarafından tüm insanlar ve tüm uluslar için bir ortak başarı ölçütü olarak ilan edilmiş olup temel insan haklarının evrensel olarak korunmasını vurgulayan ilk belgedir.